Tieto guličky z morčacieho mäsa vás určite nesklamú. Pripravila som ich raz na spestrenie jedálnička, keďže väčšinou sa morčacie mäso vypráža, alebo pripravuje na prírodný spôsob. Tento recept je z trochu iného súdka.
Vyskúšajte, bude vám chutiť.
Potrebujeme:
400 g mletého morčacieho mäsa
1 cesnak
1 cibuľu
kúsok zázvoru
6 šampiňónov
1 chilli papričku
soľ
čierne korenie
2 vajíčka
2-3 PL pohánkovej múky, alebo škrob
Rezance z cukety a paprika:
2 cukety
paprika nakrájaná na plátky
olivový olej, alebo Ghí maslo
Kokosová omáčka s kurkumou:
1 plechovka kokosového mlieka
kurkuma
štipka kari korenia
štipka Garam Masala
Príprava:
Mleté mäso osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, na jemno nakrájanú cibuľu a postrúhaný zázvor.
Šampiňóny si rozmixujeme na hladkú hmotu a pridáme k mäsu. Okoreníme, pridáme vajíčka a pohánkovú múku, alebo škrob. Všetko dobre vymiešame.
Na plech si dáme papier na pečenie a postriekame ho olejom. Zo zmesi si pomocou lyžice tvarujeme guličky a ukladáme ich na plech.
Papriku si nakrájame na plátky a pridáme ju na plech k mäsovým guličkám.
Pečieme približne 40 minút pri teplote 180°C. Počas pečenia ich 2x prevrátime, aby sa nám pekne prepiekli.
Cuketu si nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme a dáme na panvicu, pridáme trochu oleja a zľahka opečieme.
Z kokosového mlieka si pripravíme omáčku.
Na veľkej panvici zohrejeme kokosové mlieko a pridáme soľ, kurkumu, štipku kari a Garam Masala korenie. Môžeme zahustiť pohánkovou múkou, alebo škrobom. Omáčku necháme prejsť varom.
Opečené guľky vložíme do pripravenej omáčky a varíme ich približne 5 minút.
Cuketu a papriku poukladáme na tanier, pridáme mäsové guličky a zalejeme omáčkou.
Môžete podávať s ryžou, alebo so zeleninou.
Dobrú chuť vám prajem:)