O tomto recepte ste ešte nepočuli! Keď si uvaríte túto cviklovú polievku s mozzarellou, zamilujete si ju!

cviklova polievka

Vedeli ste, že uvarená cvikla má oveľa viac výživných látok ako surová?

Má v sebe vysoký obsah draslíka, vápnika, železa a mnohých pre organizmus prepotrebných látok.

Je to skrátka vitamínová bomba.

Ja si ju pripravujem na všetky možné spôsoby.

Táto polievka je u nás obľúbená kvôli jej úžasnej chuti.

A aká je jej príprava? Veľmi jednoduchá…

Potrebujeme:

2 ks cvikla
1 ks petržlen
½ menšieho zeleru
2 ks mrkva
soľ
morská riasa KOMBU/nemusí byť/
koriander
kurkuma
čierne korenie
1 mozzarella, alebo kozí syr
bazalka, alebo petržlenová vňať

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou asi 1 cm nad zeleninu.

Osolíme, okoreníme a pridáme riasu.

Varíme do zmäkknutia. Môžete aj v tlakovom hrnci, podľa toho, ako ste zvyknutí.

Keď je zelenina mäkká, riasu vyberieme, všetko ostatné dáme do mixéra a rozmixujeme do hladkého krému.

Na tanieri polievku ozdobíme nakrájanou mozzarellou, alebo kozím syrom a na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo kúskom bazalky.

Dobrú chuť vám prajem 😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>