Vedeli ste, že uvarená cvikla má oveľa viac výživných látok ako surová?
Má v sebe vysoký obsah draslíka, vápnika, železa a mnohých pre organizmus prepotrebných látok.
Je to skrátka vitamínová bomba.
Ja si ju pripravujem na všetky možné spôsoby.
Táto polievka je u nás obľúbená kvôli jej úžasnej chuti.
A aká je jej príprava? Veľmi jednoduchá…
Potrebujeme:
2 ks cvikla
1 ks petržlen
½ menšieho zeleru
2 ks mrkva
soľ
morská riasa KOMBU/nemusí byť/
koriander
kurkuma
čierne korenie
1 mozzarella, alebo kozí syr
bazalka, alebo petržlenová vňať
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou asi 1 cm nad zeleninu.
Osolíme, okoreníme a pridáme riasu.
Varíme do zmäkknutia. Môžete aj v tlakovom hrnci, podľa toho, ako ste zvyknutí.
Keď je zelenina mäkká, riasu vyberieme, všetko ostatné dáme do mixéra a rozmixujeme do hladkého krému.
Na tanieri polievku ozdobíme nakrájanou mozzarellou, alebo kozím syrom a na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo kúskom bazalky.
Dobrú chuť vám prajem 😊