Morčacie mäso a hríby sú výborným zdrojom bielkovín. Konzumáciou bielkovín sa postaráte o svoje zdravé kosti a svaly a budete dlho sýti. Morčacie mäso obsahuje aminokyselinu tryptofan, ktorá vám prinesie dobrú náladu a zaženie únavu a stavy úzkosti.
Hríby sú bohatým zdrojom vitamínu D, ak ich máte radi, zaraďte si ich do svojho jedálnička častejšie.
Tento recept ma nadchol svojou jedinečnou chuťou:
Potrebujeme:
4 plátky morčacích pŕs
5 šampiňónov
1 cibuľu
1 cesnak
trochu kurkumy
4 menšie paradajky
paradajkové pyré, alebo paradajky v konzerve
1 menšiu brokolicu
soľ
čierne korenie
Ghí maslo
olivový olej
Postup:
Ghí maslo zohrejeme na panvici a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Chvíľu opražíme a pridáme mäso, ktoré sme si osolili a okorenili. Opečieme z obidvoch strán, pečieme, kým je mäsko mäkké.
Na druhej panvici si orestujeme na drobno nakrájané šampiňóny, stačí nám trochu Ghí masla a po chvíľke ich podlejeme vodou. Necháme dusiť asi 10 minút, potom pridáme nakrájané paradajky a paradajkové pyré, osolíme a posypeme kurkumou. Ešte chvíľku povaríme.
Brokolicu dáme do vriacej osolenej vody a varíme krátko, aby bola al dente, približne 5 minút. Dajte pozor, aby sa vám nerozvarila.
Na panvici si zohrejte trochu olivového oleja a pridajte na ružičky rozobratú brokolicu, opražte ju za stáleho miešania, stačí len chvíľku.
Na tanier si dáme mäsko, polejeme ho hríbovou omáčkou a ozdobíme ružičkami brokolice.
Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo ryžou basmati.
Dobrú chuť vám prajem😊