Tekvica patrí k tým druhom zeleniny, ktoré vás zahrejú. Je bohatá na živiny a vlákninu, čím podporí vaše trávenie.
Je plná betakaroténu, ktorý sa v tele zmení na vitamín A. Posilní váš imunitný systém a postará sa o zdravie vašich očí. Betakarotén sa postará aj o vašu krásnu a žiarivú pleť.
Tekvica má vysoký obsah draslíka a vitamínu C, ktoré chránia zdravie vášho srdca.
Konzumáciou batátu si zlepšíte svoju mozgovú činnosť a pamäť. Batát obsahuje magnézium, ktoré vás upokojí a pomôže pri problémoch so zmenou nálad.
Táto polievka vás prekvapí svojou chuťou.
Potrebujeme:
1 tekvicu
1 batát
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
sekaný zázvor
1 kokosové mlieko
soľ
čierne korenie
kurkumu
zeleninový vývar
Ghí maslo
olivový olej
1 grécky jogurt
tekvicové semienka
bylinky
Postup:
Tekvicu si poriadne umyjeme a prekrojíme na štvrťky. Vydlabeme semienka a dáme ju variť spolu s batátom do kuchty, varíme 20 minút.
Tekvicu môžeme použiť aj so šupkou, batát si ošúpeme. Keď sú uvarené, vložíme ich do mixéra a vymixujeme do hladka.
V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, chvíľku osmažíme.
Do tohto základu dáme vymixovanú tekvicu a batát, osolíme, pridáme zázvor a kurkumu a zalejeme kokosovým mliekom.
Necháme chvíľku povariť.
Na panvici si nasucho opečieme tekvicové semienka.
Polievku posypeme tekvicovými semienkami a nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť vám prajem😊