Hliva ustricová je považovaná za elixír mladosti. Spomaľuje starnutie a postará sa o vašu imunitu. Ochráni telo pred stresom a záťažou. Obsahuje vitamíny D, K, B a C a tiež mnoho minerálnych látok a betaglukán.
V tele pôsobí antibakteriálne a potláča plesňové ochorenia. Pomáha pri trávení a ak sa chystáte schudnúť, zaraďte si ju do jedálnička.
Tento recept je rýchly a plný živín.
Potrebujeme:
500 g hlivy ustricovej
1 hrnček hrášku – môže byť aj mrazený
1 paradajku
Ghí maslo
1 cibuľu
1 cesnak
trochu zázvoru
kokosové mlieko
bylinky
olivový olej
soľ
kurkumu
Postup:
Batát si ošúpeme a nakrájame na pásiky, dáme do keramickej zapekacej misky, osolíme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.
Na panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Hlivu sa nakrájame na pásiky a dáme udusiť na cibuľke, môžeme podliať trochou vody a dusíme približne 10 minút. Paradajku si nakrájame na drobné kúsky a hrášok si uvaríme. Pridáme ich k hlive a osolíme, dodáme trochu kurkumy.
Zázvor si nastrúhame a zmiešame s kokosovým mliekom, ktorým hlivu zalejeme.
Necháme prejsť varom.
Hlivu dáme na tanier, pridáme pečený batát a ozdobíme na drobno nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť vám prajem😊