Patizónový koláč na slano

kolaz z patizonu

Patizón je zdravou zeleninou, ktorá má málo kalórií.

Pomôže vám udržať si váhu, alebo schudnúť, ak máte pár kíl navyše.
Je plný minerálnych látok ako sú draslík, vápnik, alebo sodík a preto pomáha aj pri liečbe zdravotných problémov so srdcom, alebo ľadvinami.

Potrebujeme:

1 patizón
3 vajcia
½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
1 šálka špaldovej polohrubej múky
½ šálky olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
soľ
majorán
mletý kmín
petržlenovú vňať posekanú na drobno
1 prášok do pečiva

Postup:

Najskôr si ošúpeme patizón, dáme preč jadierka a ostrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k patizónu. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať.

Syr nastrúhame na hrubo a pridáme k zmesi.

Nasypeme múku s práškom do pečiva.

Olej a vajíčka vmiešame až nakoniec a všetko dobre premiešame.

Plech si vymastíme a posypeme múkou. Vzniknuté cesto vylejeme rovnomerne na takto pripravený plech.

Dáme piecť do rozohriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Podávame so zeleninou, zeleninovým šalátom, alebo len taký samotný.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>