Patizónový koláč na slano

kolaz z patizonu

Patizón je zdravou zeleninou, ktorá má málo kalórií.

Pomôže vám udržať si váhu, alebo schudnúť, ak máte pár kíl navyše.
Je plný minerálnych látok ako sú draslík, vápnik, alebo sodík a preto pomáha aj pri liečbe zdravotných problémov so srdcom, alebo ľadvinami.

Potrebujeme:

1 patizón
3 vajcia
½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
1 šálka špaldovej polohrubej múky
½ šálky olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
soľ
majorán
mletý kmín
petržlenovú vňať posekanú na drobno
1 prášok do pečiva

Postup:

Najskôr si ošúpeme patizón, dáme preč jadierka a ostrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k patizónu. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať.

Syr nastrúhame na hrubo a pridáme k zmesi.

Nasypeme múku s práškom do pečiva.

Olej a vajíčka vmiešame až nakoniec a všetko dobre premiešame.

Plech si vymastíme a posypeme múkou. Vzniknuté cesto vylejeme rovnomerne na takto pripravený plech.

Dáme piecť do rozohriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Podávame so zeleninou, zeleninovým šalátom, alebo len taký samotný.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Certifikovaná koučka menopauzy, odborníčka na holistickú výživu, aromaterapeutka a terapeutka duše. Komplexne a profesionálne sprevádza ženy na ceste k lepšiemu zdraviu, vnútornej rovnováhe a životnej spokojnosti. Autorka úspešných e-bookov o hormonálnom zdraví, výžive, aromaterapii a osobnom raste - Mega balíček e-bookov s bonusmi. Veľa zaujímavých ekníh nájdete v tejto knižnici Tatianina knižnica. Tatiana učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiane nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>