Ak máte radi morské plody, vyskúšajte tento recept. Cestoviny máte hotové za pár minút a môžete si ich pripraviť na obed, alebo na večeru.
Krevety sú nízkokalorické, ale bohaté na výživné látky. Patria k jedným z najlepších zdrojov jódu, ktorý sa stará o štítnu žľazu a zdravie mozgu. Sú bohaté na antioxidanty a omega 3-mastné kyseliny, ktoré majú priaznivé účinky na vaše zdravie.
Tento recept je veľmi jednoduchý a určite si pochutíte. Kombinácia špenátu a kreviet vám pošteklí chuťové poháriky.
Potrebujeme:
cestoviny uvarené al dente
1 menší pór, alebo polovičku väčšieho
2 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky baby špenátu
rozmrazené krevety
1 smotanu na varenie
1 čl maizeny
soľ
olivový olej, alebo Ghí maslo
strúhaný parmezán
bylinky
Postup:
Pór si nakrájame na drobno a opražíme na oleji /alebo Ghí masle/, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľku prehrejeme.
Listy špenátu nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice k pórku s cesnakom. Restujeme, kým sa špenát zredukuje a zmäkne.
Krevety premyjeme a pridáme ich do panvice. Dusíme z každej strany približne 2-3 minúty, kým nám krevety zružovejú.
Smotanu zmiešame s lyžičkou maizeny a nalejeme na krevety so špenátom, posolíme a premiešame. Necháme chvíľu prejsť varom a pridáme uvarené cestoviny.
Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobíme bylinkami.
Dobrú chuť prajem😊