Osviežujúci avokádový šalát s krevetami a štipkou citrónovej sviežosti

Milujem šalát s avokádom a krevetami! Je to kombinácia chutí a textúr, ktorá ma vždy nadchne. Ak hľadáte spôsob, ako si vychutnať toto lahodné jedlo, mám pre vás recept, ktorý stojí za to vyskúšať.

Potrebujeme:

– 1/2 stredného avokáda, nakrájaného

– 1 1/2 lyžice olivového oleja

– 100 g surových kreviet

–  soľ

–  mleté čierne korenie

– rukola

– cherry paradajky

– citrónová šťava

Postup:

1. Polovicu olivového oleja zohrejte na panvici na stredne vysokej teplote.

2. Krevety ochutíme štipkou soli a mletým čiernym korením. Pridajte krevety do panvice a restujte ich 2-3 minúty, alebo kým krevety nezačnú ružovieť okolo okrajov. Potom ich otočte a restujte ešte 1-2 minúty. Odložte si ich bokom.

3. V mise zmiešajte listy rukoly, nakrájané avokádo, krevety a cherry paradajky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom. Dochuťte šalát so štipkou soli a mletého čierneho korenia.

Tento osviežujúci avokádový šalát s krevetami je rýchly a jednoduchý na prípravu a prekvapí vás svojou originálnou chuťou. Môžete si ho vychutnať, ako ľahký obed, alebo ľahkú večeru.

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>