Cestoviny s krevetami a baby špenátom

cestoviny s krevetami

Ak máte radi morské plody, vyskúšajte tento recept. Cestoviny máte hotové za pár minút a môžete si ich pripraviť na obed, alebo na večeru.

Krevety sú nízkokalorické, ale bohaté na výživné látky. Patria k jedným z najlepších zdrojov jódu, ktorý sa stará o štítnu žľazu a zdravie mozgu. Sú bohaté na antioxidanty a omega 3-mastné kyseliny, ktoré majú priaznivé účinky na vaše zdravie.

Tento recept je veľmi jednoduchý a určite si pochutíte. Kombinácia špenátu a kreviet vám pošteklí chuťové poháriky.

Potrebujeme:

cestoviny uvarené al dente
1 menší pór, alebo polovičku väčšieho
2 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky baby špenátu
rozmrazené krevety
1 smotanu na varenie
1 čl maizeny
soľ
olivový olej, alebo Ghí maslo
strúhaný parmezán
bylinky

Postup:

Pór si nakrájame na drobno a opražíme na oleji /alebo Ghí masle/, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľku prehrejeme.
Listy špenátu nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice k pórku s cesnakom. Restujeme, kým sa špenát zredukuje a zmäkne.

Krevety premyjeme a pridáme ich do panvice. Dusíme z každej strany približne 2-3 minúty, kým nám krevety zružovejú.

Smotanu zmiešame s lyžičkou maizeny a nalejeme na krevety so špenátom, posolíme a premiešame. Necháme chvíľu prejsť varom a pridáme uvarené cestoviny.

Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobíme bylinkami.

Dobrú chuť prajem😊

Štítky:
Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>