Tekvica hokkaido je plná betakaroténu a je výborným riešením, ako dodať do tela vitamín A v prírodnej forme, obsahuje luteín a zeaxatín, ktoré úžasne pôsobia na naše oči.
Tekvica je plná minerálnych látok a vlákniny, je vhodná aj pre diabetikov a má nízky obsah kalórií.
Príprava polievky je veľmi jednoduchá a najlepšie je, ak tekvicu neošúpete, ale ju uvaríte, alebo opečiete aj so šupkou. Zbytočne by ste prišli o dôležité vitamíny a minerály, ktoré sa nachádzajú v šupke.
Potrebujeme:
1 tekvicu hokkaido
kurací vývar
kúsok zázvoru
trochu korenia kari, alebo kurkumu
muškátový oriešok
kokosové mlieko
soľ
mleté čierne korenie
tekvicové semienka
Príprava:
Tekvicu hokkaido si nakrájame na kocky. Vložíme ju do kuracieho vývaru a varíme približne 30 minút do mäkka.
Takto pripravenú polievku rozmixujeme na jemno v mixéri.
Pridáme trošku nastrúhaného zázvoru, muškátový oriešok a kurkumu, alebo kari korenie. Osolíme a okoreníme.
Na záver pridáme kokosové mlieko.
Polievku servírujeme s nasucho opraženými tekvicovými semienkami, kto má rád – pridá si kyslú smotanu, alebo si vrch pokvapkáme tekvicovým olejom.