Počas chladných dní si varíme jedlá, ktoré nás zahrejú. Tieto cestoviny patria medzi moje obľúbené.
Chilli a cesnak sú zahrievajúce potraviny a pomôžu vám zvýšiť imunitu. Cesnak vás ochráni pred nachladnutím a kto trpí na vysoký tlak, dokáže si ho pomocou cesnaku znížiť.
A tu je recept na chutné cestoviny so špenátom:
Potrebujeme:
300 g čerstvého špenátu
2 chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
400 g cestovín
Soľ
Olivový olej
30 g sezamových semienok
Strúhaný parmezán
Príprava:
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode, môžete využiť aj celozrnné cestoviny, majú nižší glykemický index a obsahujú veľa vitamínu B.
Na panvici si zohrejeme olej, pridáme chilli papričky a cesnak a chvíľu za stáleho miešania opražíme.
Pridáme sezamové semienka a tie chvíľku prehrejeme.
Nakoniec dáme na panvicu špenát, miešame, kým nám nepustí vodu a potom už len krátko podusíme, približne 5 minút.
K takto pripravenej zmesi pridáme uvarené cestoviny, premiešame a dochutíme.
Podávame ich posypané strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť 🙂