Špenátový koláč

spenatovy kolac

Špenát ma vysoký obsah vlákniny, ktorý prospeje vášmu tráveniu.

Je zeleninou bohatou na mnohé živiny. Vysoký obsah karotenoidov, vitamínu C a K, železa a vápnika z neho robia vitamínovú bombu.

Určite ste si špenát pripravovali na mnoho spôsobov, ak nepoznáte tento recept, ktorý je u nás veľmi obľúbený, hneď si ho zamilujete.

Tento koláčik je nenáročný na prípravu a bude vám chutiť.

Potrebujeme:

250 g mrazeného špenátu
2 vajcia
2 lyžice hladkej špaldovej múky
100 g strúhaného tvrdého syra
soľ
1/2 kypriaceho prášku na pečenie

spenat

Príprava:

Špenát si rozmrazíme a osolíme, pridáme žĺtka, múku a tvrdý syr.

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do vzniknutého špenátového cesta. Nakoniec pridáme kypriaci prášok na pečenie.

Zmes dáme do sklenenej nádoby na pečenie, ktorú sme predtým vymastili, alebo na plech, ktorý sme pokryli papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180°C.

Pred vytiahnutím z rúry vyskúšajte so špáradlom, či je cesto dobre prepečené.

Ku koláču si môžete pripraviť zeleninový šalát, alebo nakrájať rôzne druhy zeleniny.

Dobrú chuť vám prajem:)

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>