spenatovy kolac

Špenátový koláč

Špenát ma vysoký obsah vlákniny, ktorý prospeje vášmu tráveniu.

Je zeleninou bohatou na mnohé živiny. Vysoký obsah karotenoidov, vitamínu C a K, železa a vápnika z neho robia vitamínovú bombu.

Určite ste si špenát pripravovali na mnoho spôsobov, ak nepoznáte tento recept, ktorý je u nás veľmi obľúbený, hneď si ho zamilujete.

Tento koláčik je nenáročný na prípravu a bude vám chutiť.

Potrebujeme:

250 g mrazeného špenátu
2 vajcia
2 lyžice hladkej špaldovej múky
100 g strúhaného tvrdého syra
soľ
1/2 kypriaceho prášku na pečenie

spenat

Príprava:

Špenát si rozmrazíme a osolíme, pridáme žĺtka, múku a tvrdý syr.

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do vzniknutého špenátového cesta. Nakoniec pridáme kypriaci prášok na pečenie.

Zmes dáme do sklenenej nádoby na pečenie, ktorú sme predtým vymastili, alebo na plech, ktorý sme pokryli papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180°C.

Pred vytiahnutím z rúry vyskúšajte so špáradlom, či je cesto dobre prepečené.

Ku koláču si môžete pripraviť zeleninový šalát, alebo nakrájať rôzne druhy zeleniny.

Dobrú chuť vám prajem:)

Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov

  • ebook 11 inspiracii
  • 11 inšpirácií ako byť pôvabná a zdravá po 50
  • Stretneme sa na Facebooku:
  • Kategorie
  • Najnovšie články