Cestoviny so špenátom a chilli papričkami

cestoviny so spenatom a syrom

Počas chladných dní si varíme jedlá, ktoré nás zahrejú. Tieto cestoviny patria medzi moje obľúbené.
Chilli a cesnak sú zahrievajúce potraviny a pomôžu vám zvýšiť imunitu. Cesnak vás ochráni pred nachladnutím a kto trpí na vysoký tlak, dokáže si ho pomocou cesnaku znížiť.

spenat a korenie


A tu je recept na chutné cestoviny so špenátom:

Potrebujeme:

300 g čerstvého špenátu
2 chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
400 g cestovín
Soľ
Olivový olej
30 g sezamových semienok
Strúhaný parmezán

Príprava:

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode, môžete využiť aj celozrnné cestoviny, majú nižší glykemický index a obsahujú veľa vitamínu B.
Na panvici si zohrejeme olej, pridáme chilli papričky a cesnak a chvíľu za stáleho miešania opražíme.
Pridáme sezamové semienka a tie chvíľku prehrejeme.

Nakoniec dáme na panvicu špenát, miešame, kým nám nepustí vodu a potom už len krátko podusíme, približne 5 minút.

K takto pripravenej zmesi pridáme uvarené cestoviny, premiešame a dochutíme.

Podávame ich posypané strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť 🙂

 

 

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>