Bez cibule si neviem predstaviť varenie. Cibuľa je chutná a má veľa výživných látok.
Polievka z cibule vás zahreje a ak niečo na vás „lezie“, je to balzam na dušu. Táto cibuľová polievka vás postaví na nohy.
Existuje nespočetne veľa rôznych receptov, a majstrami na cibuľovú polievku sú samozrejme Francúzi.
My si pripravujeme cibuľovú polievku takto.
Potrebujeme:
5 cibúľ
Olivový olej
Maslo Ghí
Kurací vývar
Soľ
Čierne korenie
Chlieb
1 strúčik cesnaku
Strúhaný parmezán
Príprava:
Cibuľu si nakrájame na hrubšie kolieska a smažíme na Ghí masle do zlatohneda.
Následne vlejeme do hrnca kurací vývar, osolíme a okoreníme.
Necháme variť približne 20 minút.
Zatiaľ si nakrájame chlebík na kocky a pridáme ho do panvice, na ktorej sme si zohriali olej.
Opečieme ho do zlatova, pri konci pridáme rozpučený cesnak, ten nám chlebík krásne prevonia.
Polievku servírujeme s opečeným chlebíkom a vrch posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť