Osviežujúci avokádový šalát s krevetami a štipkou citrónovej sviežosti

Milujem šalát s avokádom a krevetami! Je to kombinácia chutí a textúr, ktorá ma vždy nadchne. Ak hľadáte spôsob, ako si vychutnať toto lahodné jedlo, mám pre vás recept, ktorý stojí za to vyskúšať.

Potrebujeme:

– 1/2 stredného avokáda, nakrájaného

– 1 1/2 lyžice olivového oleja

– 100 g surových kreviet

–  soľ

–  mleté čierne korenie

– rukola

– cherry paradajky

– citrónová šťava

Postup:

1. Polovicu olivového oleja zohrejte na panvici na stredne vysokej teplote.

2. Krevety ochutíme štipkou soli a mletým čiernym korením. Pridajte krevety do panvice a restujte ich 2-3 minúty, alebo kým krevety nezačnú ružovieť okolo okrajov. Potom ich otočte a restujte ešte 1-2 minúty. Odložte si ich bokom.

3. V mise zmiešajte listy rukoly, nakrájané avokádo, krevety a cherry paradajky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom. Dochuťte šalát so štipkou soli a mletého čierneho korenia.

Tento osviežujúci avokádový šalát s krevetami je rýchly a jednoduchý na prípravu a prekvapí vás svojou originálnou chuťou. Môžete si ho vychutnať, ako ľahký obed, alebo ľahkú večeru.

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>