Jabĺčka obsahujú veľa vitamínu C a podporia váš imunitný systém. Ich pravidelnou konzumáciou si dokážete udržať aj vašu hmotnosť. Sú bohatým zdrojom vlákniny a pomáhajú pri tráviacich problémoch.
Každý deň jedno jablko, by mohlo byť pre vás samozrejmosťou a vaše telo sa vám za to odvďačí. Z jabĺk si viete pripraviť mnoho zaujímavých jedál.
My máme veľmi radi tento jablkový závin, je jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco 🙂
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
3 nastrúhané jablká
trošku trstinového cukru
250 g tvarohu
škorica
Postup:
Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Na plech, pokrytý papierom na pečenie, si rozvinieme lístkové cesto a dáme naň nastrúhané jablká a tvaroh. Posypeme troškou cukru a škoricou.
Cesto preložíme a poriadne pritlačíme, aby sa nám pri pečení neotvorilo. Vrch potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 30 minút.
Tak jednoduché to je, dobrú chuť vám prajem.