Cuketa je plná stopových prvkov, vitamínov a minerálnych látok. Jej benefitom je, že má veľmi málo kalórií a dá sa z nej pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál.
Je preto ideálna pri diétach, alebo ak si chcete odľahčiť vašu stravu.
Jej účinky na trávenie a zlepšenie funkcie čriev sú známe. Dokážete si pomocou nej vyplaviť z tela prebytočnú vodu a pomáha pri detoxikácii vášho organizmu.
Kto trpí na opuchy, alebo nadváhu je dobré, ak zaradí cuketu do svojho jedálnička.
Z cukety rýchlo pripravíte chutné, zdravé a lacné jedlo.
Tento recept patrí k tým menej náročným a budete prekvapení chuťou tejto zapekanej cukety.
Potrebujeme:
1 cuketu
3 paradajky
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
trochu špaldovej múky
2 PL strúhaného parmezánu, alebo tvrdého syra
3 PL jogurtu
maslo Ghí
žerucha
Postup:
Cuketu nešúpeme, len ju nakrájame na kolieska hrubé asi pol centimetra, osolíme a obalíme v múke. Takto pripravenú cuketu opečieme na masle Ghí.
Paradajky si ošúpeme, nakrájame na drobno a podusíme na masle Ghí. Osolíme a okoreníme.
Do zapekacej misky dáme na dno polovičku udusených paradajok, na ne poukladáme cukety a zakryjeme vrstvou paradajok, ktorá nám ostala. Jogurt si zmiešame so syrom. Takto pripraveným jogurtom polejeme vrch a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút. Vrch pred podávaním posypeme žeruchou.
Môžeme podávať s kváskovým chlebíkom, alebo len samostatne.
Dobrú chuť vám prajem