Máte radi hríby a ryžu? V takom prípade je pre vás tento recept ten pravý. Rizoto je pripravené rýchlo a môžete si ho uvariť počas dní, kedy máte veľa povinností a nemôžete stráviť veľa času v kuchyni.
Je to ľahké a lahodné jedlo, ktorému málokto odolá. Pozrite, aká jednoduchá je jeho príprava.
Potrebujeme:
Ghí maslo
1 malá biela cibuľa
200 g ryže na rizoto – najlepšie Arborio
200 ml suchého vína
morská soľ
500 ml zeleninového vývaru
sušené hríby
4 šampiňóny
strúhaný parmezán
pažítka, žerucha
Príprava:
Sušené hríby si namočíme do vody a necháme ich v nej približne hodinu.
V panvici si orestujeme na Ghí masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré chvíľku opražíme a zalejeme vínom. Necháme chvíľu prejsť varom a pridáme ryžu.
Nakoniec pridáme hríby a postupne zalievame teplým zeleninovým vývarom.
Najlepšie po naberačkách, vždy zamiešame a kontrolujeme, aby nám rizoto neprihorelo.
Takýmto spôsobom pokračujeme, až kým je ryža uvarená.
Ak by ste minuli všetok vývar, môžete pridať ešte horúcu vodu, aby bolo rizoto vláčne.
Keď je ryža uvarená, pridáme časť strúhaného parmezánu a ak treba dosolíme.
Už nevaríme a hotové rizoto necháme chvíľku postáť, aby sa nám spojili chute.
Rizoto servírujeme so zvyškom strúhaného parmezánu.
Môžeme posypať pažítkou, alebo žeruchou.
Dobrú chuť vám prajem