Počas víkendov rada niečo zaujímavé upečiem.
Ostali nám zrelé banány a tak som sa rozhodla upiecť banánovo-tvarohový koláč.
Zrelé banány sú sladké a nemusíte preto do cesta pridávať veľa cukru.
Koláčik je sýty a zároveň zdravý. Môžete si ho vychutnať aj na raňajky.
Potrebujeme:
3 zrelé banány
125 g tvarohu
3 vajcia
1 hrnček špaldovej múky
80 g nasekaných vlašských orechov
1 PL kakaa
½ hrnčeka mlieka
2 ČL prášku do pečiva
1 PL javorového sirupu
ríbezle – čerstvé, alebo zmrazené
Postup:
Banány popučíme, pridáme tvaroh a vajcia a zamiešame.
Do tejto zmesi vmiešame múku, orechy, kakao a vlejeme mlieko.
Ak sa vám zdá cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zamiešame.
Koláčik dáme do formy na srnčí chrbát /môžete vystlať papierom na pečenie/ a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Medzitým si pripravíme ríbezle, ku ktorým pridáme trochu vody a cukru, alebo medu – podľa chuti a necháme chvíľu prejsť varom.
Takto pripravenými ríbezľami si potom koláčik ozdobíme.
Dobrú chuť vám prajem😊