Banánovo-tvarohový koláč s ríbezľami

bananovo tvarohovy kolacik s ribezlami

Počas víkendov rada niečo zaujímavé upečiem.

Ostali nám zrelé banány a tak som sa rozhodla upiecť banánovo-tvarohový koláč.

Zrelé banány sú sladké a nemusíte preto do cesta pridávať veľa cukru.

Koláčik je sýty a zároveň zdravý. Môžete si ho vychutnať aj na raňajky.

ribezle

Potrebujeme:

3 zrelé banány
125 g tvarohu
3 vajcia
1 hrnček špaldovej múky
80 g nasekaných vlašských orechov
1 PL kakaa
½ hrnčeka mlieka
2 ČL prášku do pečiva
1 PL javorového sirupu
ríbezle – čerstvé, alebo zmrazené

Postup:

Banány popučíme, pridáme tvaroh a vajcia a zamiešame.

Do tejto zmesi vmiešame múku, orechy, kakao a vlejeme mlieko.

Ak sa vám zdá cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.

Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zamiešame.

Koláčik dáme do formy na srnčí chrbát /môžete vystlať papierom na pečenie/ a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.

Medzitým si pripravíme ríbezle, ku ktorým pridáme trochu vody a cukru, alebo medu  – podľa chuti a necháme chvíľu prejsť varom.

Takto pripravenými ríbezľami si potom koláčik ozdobíme.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>