bananovo tvarohovy kolacik s ribezlami

Banánovo-tvarohový koláč s ríbezľami

Počas víkendov rada niečo zaujímavé upečiem.

Ostali nám zrelé banány a tak som sa rozhodla upiecť banánovo-tvarohový koláč.

Zrelé banány sú sladké a nemusíte preto do cesta pridávať veľa cukru.

Koláčik je sýty a zároveň zdravý. Môžete si ho vychutnať aj na raňajky.

ribezle

Potrebujeme:

3 zrelé banány
125 g tvarohu
3 vajcia
1 hrnček špaldovej múky
80 g nasekaných vlašských orechov
1 PL kakaa
½ hrnčeka mlieka
2 ČL prášku do pečiva
1 PL javorového sirupu
ríbezle – čerstvé, alebo zmrazené

Postup:

Banány popučíme, pridáme tvaroh a vajcia a zamiešame.

Do tejto zmesi vmiešame múku, orechy, kakao a vlejeme mlieko.

Ak sa vám zdá cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.

Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zamiešame.

Koláčik dáme do formy na srnčí chrbát /môžete vystlať papierom na pečenie/ a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.

Medzitým si pripravíme ríbezle, ku ktorým pridáme trochu vody a cukru, alebo medu  – podľa chuti a necháme chvíľu prejsť varom.

Takto pripravenými ríbezľami si potom koláčik ozdobíme.

Dobrú chuť vám prajem😊

Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov

  • ebook 11 inspiracii
  • 11 inšpirácií ako byť pôvabná a zdravá po 50
  • Stretneme sa na Facebooku:
  • Kategorie
  • Najnovšie články