Brokolica patrí k zelenine, ktorá je u niekoho veľmi obľúbená a niekto sa bez nej ľahko zaobíde.
Ak chcete vášmu telu dopriať veľké množstvo vitamínov a minerálov a tiež fytoživinu sulforafán, ktorá má protirakovinové účinky, určite si ju zaraďte do vášho jedálnička.
Konzumáciou brokolice si upravíte trávenie a veľkým benefitom je, že má silné protizápalové vlastnosti.
Tekvicové semienka obsahujú veľa zinku, vápnika, železa a draslíka a okrem iných skvelých účinkov na váš organizmu dokážu posilniť vašu imunitu.
Brokolicovú polievku varím často a vždy na rôzne spôsoby.
Tento recept je mojím obľúbeným.
Potrebujeme:
1 brokolicu
½ karfiolu
tekvicové semienka
soľ
čierne korenie
kurkumu
kúsok zázvoru
žeruchu, prípadne rôzne bylinky
Príprava:
Brokolicu a polovičku karfiolu si uvaríme v osolenej vode, nevaríme ich dlho, stačí, keď budú polomäkké.
Brokolicu aj karfiol vyberieme z hrnca a karfiol si nakrájame na kúsky. Brokolicu dáme do mixéra spolu s vodou, v ktorej sa varila a vymixujeme.
Takto pripravenú polievku dáme späť do hrnca.
Pridáme čierne korenie, trošku kurkumy a kúsok nastrúhaného zázvoru, zázvor môžeme použiť aj sušený.
Polievku servírujeme s kúskami karfiolu a tekvicovými semienkami. Navrch dáme žeruchu, alebo bylinky, ktoré máme doma. To je už na vás.
Dobrú chuť