Šampiňóny obsahujú veľa proteínov, vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. Sú bohaté na vitamín C a selén, ktoré podporia vašu imunitu.
Dodajú vám potrebné množstvo vlákniny a postarajú sa o vašu štíhlu postavu, pretože majú málo kalórií.
Obsahujú aj vitamín D, ktorý spevní vaše kosti.
Tieto cestoviny si určite obľúbite, prekvapia vás svojou chuťou. Tahini a kokosové mlieko im dodajú exotickú chuť.
Potrebujeme:
300 g cestovín
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
200 g šampiňónov
5 lyžíc kokosového mlieka
2 lyžice tahini
Ghí maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať, alebo žeruchu
citrónovú šťavu
strúhaný parmezán
Príprava:
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente.
Na panvicu si dáme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Všetko chvíľu orestujeme a pridáme nakrájané hríby. Osolíme a okoreníme.
Šampiňóny podusíme, až kým nie sú mäkké.
V hrnci si zohrejeme kokosové mlieko, nevaríme ho, pridáme tahini a citrónovú šťavu a prilejeme k hríbom.
Nakoniec dáme do tejto omáčky uvarené cestoviny.
Vrch posypeme strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou, alebo žeruchou
Dobrú chuť vám prajem