Cuketa je mimoriadne zdravá zelenina, ktorá obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, vrátane provitamínu A. Táto zelenina tiež poskytuje detoxikačné výhody, pretože pomáha čistiť telo od toxínov. Vďaka vysokému obsahu vody je cuketa nízkokalorická, čo ju robí ideálnym jedlom pre tých, ktorí sa snažia schudnúť, alebo si udržať zdravú hmotnosť. Cuketa je tiež veľmi všestranná v kuchyni – môže byť konzumovaná surová v šalátoch, uvarená ako príloha, alebo použitá ako ingrediencia v rôznych jedlách.
Tento recept vás očarí svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy.
– 1 veľká cuketa
– strúhaný parmezán
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 1 štipka čierneho korenia
– 1 strúčik cesnaku
– 2 polievkové lyžice smotanového syra
– čerstvá bazalka
1. Cuketu nakrájajte na tenké rezančeky, buď ručne, alebo pomocou zeleninového špiralizéra.
2. Na panvici na miernom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cuketové rezance, rozpučený cesnak a za neustáleho miešania 3-5 minút orestujte, kým cuketa zmäkne.
3. Pridajte smotanový syr, strúhaný parmezán, mleté čierne korenie a trochu vody (asi 3-4 lyžice), aby sa vytvorila krémová omáčka. Dobre premiešajte.
4. Naservírujte na tanier a ozdobte lístkami čerstvej bazalky.
Dobrú chuť vám prajem😊