Cuketový koláč na slano

Cuketa obsahuje veľa vitamínov a minerálov, ktoré dodajú vášmu telu energiu a potrebné živiny.
Výrazný obsah mangánu, luteínu a vitamínov A a C prospejú vášmu zraku. Je bohatá na vodu a vlákninu, ktoré podporujú metabolizmus a upravujú trávenie.

Cukety môžete jesť surové, dajú sa z nich pripraviť chutné šaláty, alebo si ich tepelne spracujte ako v tomto cuketovom koláčiku.

cuketa a paradajky
Potrebujeme:

3 cukety
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 biely jogurt
bazalku
2 paradajky
150 g strúhaného tvrdého syra
soľ
čierne korenie
Ghí maslo, alebo olej
pažítku, žeruchu

 

Postup:

Cuketu si nastrúhame na hrubšom strúhadle, nasolíme a necháme chvíľku postáť, aby nebola veľmi šťavnatá, keď ju budeme spracovávať.

V miske si zmiešame vajcia, biely jogurt a strúhaný tvrdý syr /trochu syra si odložte bokom, tým si po upečení slaný koláč ozdobíte/, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
Túto zmes pridáme k cukete a zľahka premiešame.

Zapekaciu misku si vymastíme Ghí maslom, alebo olejom a cuketovú zmes na ňu vylejeme.
Paradajky si nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Vrch cuketového koláča môžete posypať strúhaným syrom a nasekanou pažítkou, alebo žeruchou.
Chutí samotný, alebo si môžete k nemu naservírovať zeleninový šalát.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>