Cuketový koláč na slano

Cuketa obsahuje veľa vitamínov a minerálov, ktoré dodajú vášmu telu energiu a potrebné živiny.
Výrazný obsah mangánu, luteínu a vitamínov A a C prospejú vášmu zraku. Je bohatá na vodu a vlákninu, ktoré podporujú metabolizmus a upravujú trávenie.

Cukety môžete jesť surové, dajú sa z nich pripraviť chutné šaláty, alebo si ich tepelne spracujte ako v tomto cuketovom koláčiku.

cuketa a paradajky
Potrebujeme:

3 cukety
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 biely jogurt
bazalku
2 paradajky
150 g strúhaného tvrdého syra
soľ
čierne korenie
Ghí maslo, alebo olej
pažítku, žeruchu

 

Postup:

Cuketu si nastrúhame na hrubšom strúhadle, nasolíme a necháme chvíľku postáť, aby nebola veľmi šťavnatá, keď ju budeme spracovávať.

V miske si zmiešame vajcia, biely jogurt a strúhaný tvrdý syr /trochu syra si odložte bokom, tým si po upečení slaný koláč ozdobíte/, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
Túto zmes pridáme k cukete a zľahka premiešame.

Zapekaciu misku si vymastíme Ghí maslom, alebo olejom a cuketovú zmes na ňu vylejeme.
Paradajky si nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Vrch cuketového koláča môžete posypať strúhaným syrom a nasekanou pažítkou, alebo žeruchou.
Chutí samotný, alebo si môžete k nemu naservírovať zeleninový šalát.

Dobrú chuť vám prajem

Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov