Dusená hliva ustricová s cherry paradajkami

hliva ustricová s cherry paradajkami a kyslou kapustou

Hlivu mám veľmi rada a pripravujem ju často. Má úžasné vlastnosti a dodáte telu veľa potrebných živín. Má silné protirakovinové účinky a obsahuje vitamín D, ktorý vám zlepší imunitný systém.

Dá sa uvariť na mnoho spôsobov, a tento recept je taký jednoduchý, že máte pripravený rýchly obed, alebo večeru za pár minút.

A tu je recept:

Potrebujeme:

1 cibuľu
250 g hlivy ustricovej
4 cherry paradajky
½ červenej papriky
olej, alebo Ghí maslo
soľ
zázvor
kurkumu

Postup:

Hlivu si nakrájame na rezančeky. Cibuľu si nakrájame na drobno. V panvici si zohrejeme olej, alebo Ghí maslo a cibuľu osmažíme.

Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme, pridáme nastrúhaný zázvor a kurkumu a podlejeme trochou vody, aby sa nám hliva nepripiekla.

Dusíme približne 20 minút, vložíme rozpolené cherry paradajky a ešte chvíľku podusíme.

Podávame s chlebíkom a kyslou kapustou. Posypeme bylinkami, alebo pažítkou. Je to zaujímavá kombinácia, vyskúšajte.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>