Hlivu mám veľmi rada a pripravujem ju často. Má úžasné vlastnosti a dodáte telu veľa potrebných živín. Má silné protirakovinové účinky a obsahuje vitamín D, ktorý vám zlepší imunitný systém.
Dá sa uvariť na mnoho spôsobov, a tento recept je taký jednoduchý, že máte pripravený rýchly obed, alebo večeru za pár minút.
A tu je recept:
Potrebujeme:
1 cibuľu
250 g hlivy ustricovej
4 cherry paradajky
½ červenej papriky
olej, alebo Ghí maslo
soľ
zázvor
kurkumu
Postup:
Hlivu si nakrájame na rezančeky. Cibuľu si nakrájame na drobno. V panvici si zohrejeme olej, alebo Ghí maslo a cibuľu osmažíme.
Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme, pridáme nastrúhaný zázvor a kurkumu a podlejeme trochou vody, aby sa nám hliva nepripiekla.
Dusíme približne 20 minút, vložíme rozpolené cherry paradajky a ešte chvíľku podusíme.
Podávame s chlebíkom a kyslou kapustou. Posypeme bylinkami, alebo pažítkou. Je to zaujímavá kombinácia, vyskúšajte.
Dobrú chuť vám prajem😊