Ryby sú pre nás zdravým jedlom z niekoľkých dôležitých dôvodov:
Tento recept vám pošteklí chuťové poháriky, poďme sa pozrieť, ako si ho pripraviť.
– 2 filety z tresky
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 strúčik cesnaku
– štipka soli (podľa chuti)
– štipka mletého čierneho korenia
– petržlenová vňať
– citrónová šťava
– cherry paradajky
– baby špenát
1. Na panvici zahrejte polovicu olivového oleja na strednom ohni. Pridajte filety z tresky a opekajte ich 4-5 minút z každej strany, kým nezhnednú a vnútri sa dobre uvaria.
2. Medzitým v malej miske zmiešajte zvyšný olivový olej, citrónovú šťavu, rozpučený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie, aby ste vytvorili dresing.
3. Filety z tresky podávajte na tanieri, ktorý ste ozdobili paradajkami a baby špenátom.
4. Nakvapkajte pripravený dresing na filet z tresky a na šalát.
Dobrú chuť vám prajem😊