Hliva ustricová s hráškom a pečeným batatom

hliva ustricova s hraskom a batatom

Hliva ustricová je považovaná za elixír mladosti. Spomaľuje starnutie a postará sa o vašu imunitu. Ochráni telo pred stresom a záťažou. Obsahuje vitamíny D, K, B a C a tiež mnoho minerálnych látok a betaglukán.

V tele pôsobí antibakteriálne a potláča plesňové ochorenia. Pomáha pri trávení a ak sa chystáte schudnúť, zaraďte si ju do jedálnička.

Tento recept je rýchly a plný živín.

Potrebujeme:

500 g hlivy ustricovej
1 hrnček hrášku – môže byť aj  mrazený
1 paradajku
Ghí maslo
1 cibuľu
1 cesnak
trochu zázvoru
kokosové mlieko
bylinky
olivový olej
soľ
kurkumu

Postup:

Batát si ošúpeme a nakrájame na pásiky, dáme do keramickej zapekacej misky, osolíme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.

Na panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Hlivu sa nakrájame na pásiky a dáme udusiť na cibuľke, môžeme podliať trochou vody a dusíme približne 10 minút. Paradajku si nakrájame na drobné kúsky a hrášok si uvaríme. Pridáme ich k hlive a osolíme, dodáme trochu kurkumy.

Zázvor si nastrúhame a zmiešame s kokosovým mliekom, ktorým hlivu zalejeme.

Necháme prejsť varom.

Hlivu dáme na tanier, pridáme pečený batát a ozdobíme na drobno nasekanými bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>