Vedeli ste, že kaleráb je bohatý na vitamín C? Je tiež dobrým zdrojom draslíka, vlákniny a vitamínu B6.
Obsahuje živiny a antioxidanty, ktoré dokážu posilniť imunitu a znížiť riziko chronických chorôb.
Vysoký obsah vlákniny podporí zdravý črevný mikrobióm a upraví vaše trávenie.
Táto zeleninová polievka vám dodá mnoho živín a je jednoduchá na prípravu.
Potrebujeme:
1 kaleráb
1 brokolicu
1 menšiu cuketu
1 cibuľu
kurkumu
kúsok zázvoru
1 vajce
Ghí maslo, alebo olivový olej
soľ
zeleninový vývar
bylinky – koriander, petržlenovú vňať
Postup:
V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Chvíľku opražíme a pridáme kaleráb, brokolicu a menšiu cuketu, ktoré sme si pokrájali na menšie kúsky.
Zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a pridáme kurkumu a nastrúhaný zázvor. Varíme, kým je zelenina mäkká, približne 15 minút.
Vajíčko si rozmiešame v pohári a chvíľku pred dovarením ho pridáme do polievky a zamiešame. Ešte chvíľku povaríme.
Polievku ozdobíme na drobno nasekaným koriandrom, alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem😊