Osviežujúci obed: Karfiolový šalát so špenátom a avokádom!

Vedeli ste, že karfiol je bohatý na vitamíny a minerály, vrátane vitamínu C, vitamínu K, vitamínu B6, kyseliny listovej, vápnika a draslíka? Obsahuje tiež vlákninu, ktorá podporuje trávenie.

Je vhodnou potravinou, ak si chcete prečistiť organizmus, glukosinoláty v karfioli podporia zdravie pečene.

Pripravte si tento chutný šalát, prekvapí vás svojou zaujímavou chuťou.

Potrebujeme:

– 1 malý karfiol rozdelený na malé ružičky

– 1 hrnček baby špenátu

– 1 malé avokádo, nakrájané na kocky

–  mleté čierne korenie

– citrónová šťava

–  olivový olej

– 2 uvarené vajcia – nakrájané

Postup:

1. Vajcia uvarte na tvrdo, nechajte vychladnúť a pokrájajte.

2. V hrnci priveďte vodu do varu. Pridajte karfiol a nechajte ho variť približne 5 minút, kým bude mäkký. Scedíme a odložíme bokom.

3. V miske zmiešajte olivový olej a citrónovú šťavu, aby ste vytvorili dresing.

4. Do misky pridajte nakrájaný špenát, karfiol, vajcia a avokádo. Jemne premiešajte. Šalát pokvapkajte pripraveným dresingom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

5. Šalát môžete ozdobiť obľúbenými bylinkami.

Dobrú chuť prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>