Fazuľa je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a obsahuje veľa vlákniny. Má nízku kalorickú hodnotu, dokáže vás na dlho zasýtiť a zlepší vaše trávenie. Je plná bielkovín a postará sa o zdravie kostí.
V tomto recepte nepoužijete múku, ale hlavnou surovinou je fazuľa.
Koláčik je výborný, nadýchaný a môžete si ho ozdobiť čokoládou, alebo džemom.
Ja ho mám rada s čokoládou. 😊
Potrebujeme:
250 g červenej fazule
3 vajcia
2 PL kakaa
2 PL kokosového oleja
2 lyžice trstinového cukru, alebo cukru z kokosových kvetov
trochu škorice
2 PL hrozienka
2 PL orechy
štipka soli
100 ml mlieka
½ balíčka prášku do pečiva
horká 70% čokoláda na polevu
Postup:
Fazuľu si namočíme do vody približne na 12 hodín. Potom ju scedíme, premyjeme a dáme variť.
Keď je mäkká, v mixéri si ju rozmixujeme na hladkú hmotu.
Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme kokosový olej, trochu soli a škoricu.
Následne zmiešame s fazuľovou hmotou. Pridáme hrozienka, nasekané orechy a mlieko.
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho pridávame do cesta.
Nakoniec zapracujeme prášok do pečiva.
Nádobu na pečenie vystelieme papierom a nalejeme na ňu vzniknuté cesto.
Pečieme približne 45 minút pri teplote 180 °C.
Dobrú chuť vám prajem😊