Koláč z červenej fazule s orechmi

kolac z cervenej fazule

Fazuľa je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a obsahuje veľa vlákniny. Má nízku kalorickú hodnotu, dokáže vás na dlho zasýtiť a zlepší vaše trávenie. Je plná bielkovín a postará sa o zdravie kostí.

V tomto recepte nepoužijete múku, ale hlavnou surovinou je fazuľa.

Koláčik je výborný, nadýchaný a môžete si ho ozdobiť čokoládou, alebo džemom.

Ja ho mám rada s čokoládou. 😊

Potrebujeme:

250 g červenej fazule
3 vajcia
2 PL kakaa
2 PL kokosového oleja
2 lyžice trstinového cukru, alebo cukru z kokosových kvetov
trochu škorice
2 PL hrozienka
2 PL orechy
štipka soli
100 ml mlieka
½ balíčka prášku do pečiva
horká 70% čokoláda na polevu

fazula

Postup:

Fazuľu si namočíme do vody približne na 12 hodín. Potom ju scedíme, premyjeme a dáme variť.

Keď je mäkká, v mixéri si ju rozmixujeme na hladkú hmotu.

Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme kokosový olej, trochu soli a škoricu.

Následne zmiešame s fazuľovou hmotou. Pridáme hrozienka, nasekané orechy a mlieko.

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho pridávame do cesta.

Nakoniec zapracujeme prášok do pečiva.

Nádobu na pečenie vystelieme papierom a nalejeme na ňu vzniknuté cesto.
Pečieme približne 45 minút pri teplote 180 °C.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>