Ak hľadáte recept, ktorý vám zahreje dušu a prelieči telo, mám pre vás dokonalú voľbu: Kokosová kuracia polievka s hubami. Táto lahodná polievka je spojením exotiky a komfortu, čo ju robí ideálnou voľbou pre každú príležitosť.
– 2 plátky kuracieho mäsa, surového, bez kože
– 1 plechovku kokosového mlieka
– 2 lyžičky olivového oleja
– 1/2 šálky shiitake húb, alebo šampiňónov
– 1 šálka kuracieho vývaru
– citrónovú šťavu
– kúsok nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru
– 1 lyžička tamari omáčky
– petržlenová vňať
– 2 bobkové listy
– štipka soli
– štipka mletého čierneho korenia
1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nastrúhaný zázvor a chvíľku ho restujte, potom pridajte nakrájané huby a poduste ich, kým nezmäknú /asi 5 minút/
2. Zalejte kuracím vývarom, kokosovým mliekom a tamari omáčkou a priveďte do varu. Pridajte kuracie mäso, soľ, mleté čierne korenie a bobkové listy. Znížte teplotu a varte ešte približne 15 minút. Ak chcete mať polievku redšiu pridajte ešte trochu vývaru.
3. Vypnite oheň a primiešajte citrónovú šťavu. Ozdobte posekanou petržlenovou vňaťkou.
Dobrú chuť vám prajem:)