Kuracie mäso s kelovou prílohou

kuracie maso s kelovou prilohou

Kel je super potravinou čo sa týka zásob vitamínu K a C. Pomôže vám udržať si pevné kosti a vitamín K sa postará o zrážanlivosť krvi.

Je výborným pomocníkom pri chudnutí, takže ak sa pokúšate zhodiť zopár kilogramov, doprajte si častejšie túto zdravú zeleninu.

Tento jednoduchý recept si môžete pripraviť ako hlavné jedlo, telo obohatíte o bielkoviny a mnoho vitamínov a minerálnych látok.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia
soľ
čierne korenie
1 cibuľu
1 cesnak
Ghí maslo, alebo olivový olej
červenú papriku
zeleninový vývar
½ hlávky kelu
avokádo
horčicu
citrónovú šťavu
ryžu natural
bylinky

Príprava:

Na panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisujeme cesnak.
Chvíľku opražíme a pridáme kuracie prsia. Opečieme z oboch strán, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Dusíme približne 25 minút.

Kel si nakrájame na pásiky a v hrnci si zohrejeme Ghí maslo. Kel na ňom chvíľu opražíme a podlejeme vodou. Necháme podusiť asi 10 minút.

Avokádo si ošúpeme a dáme ho do mixéra. Pridáme horčicu a trochu soli a vymixujeme do hladka.
Avokádo vmiešame do poduseného kelu.

Na tanier uložíme kel s avokádom, dusené mäsko a ryžu. Polejeme šťavou a ozdobíme bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>