Tento makový koláčik je u nás veľmi obľúbený a aj keď existuje veľa receptov na koláče s makom, našiel si u nás prvenstvo. Nepotrebujete pri jeho príprave žiadnu múku a je ľahučký a nadýchaný.
Mak je výborným zdrojom vápnika. Je ideálny na prevenciu zdravých kostí a zubov. Mak obsahuje veľké množstvo vitamínu E a okrem vápnika aj mnoho minerálnych látok potrebných pre náš organizmus: horčík, zinok, železo a meď.
Pravidelnou konzumáciou maku získate nádherné vlasy a nechty.
Osteoporóza nebude mať u vás šancu, môžete si o tom prečítať v tomto článku.
Potrebujeme:
250 g mletého maku
3 celé vajcia
80 g pomletých orechov, alebo strúhaného kokosu
2 nastrúhané jablká
50 g trstinového cukru
Štipku škorice
250 ml vody
1 bal. prášku do pečiva
horká čokoláda
Postup:
V miske si najskôr ušľaháme vajcia s cukrom.
Jablká si ošúpeme a nastrúhame, chvíľku počkáme, ak by boli moc šťavnaté, vyžmýkame ich. Je to potrebné kvôli tomu, aby sme cesto nemali moc tekuté.
Do druhej misky si dáme mak, orechy, alebo kokos a štipku škorice.
Všetko spolu zmiešame, pridáme vodu a nakoniec dáme prášok do pečiva.
Cesto by malo byť polotuhé.
Koláčik dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.
Po vychladnutí polejeme čokoládou.
Dobrú chuť