Pomôže vám udržať si váhu, alebo schudnúť, ak máte pár kíl navyše.
Je plný minerálnych látok ako sú draslík, vápnik, alebo sodík a preto pomáha aj pri liečbe zdravotných problémov so srdcom, alebo ľadvinami.
Potrebujeme:
1 patizón
3 vajcia
½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
1 šálka špaldovej polohrubej múky
½ šálky olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
soľ
majorán
mletý kmín
petržlenovú vňať posekanú na drobno
1 prášok do pečiva
Postup:
Najskôr si ošúpeme patizón, dáme preč jadierka a ostrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k patizónu. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať.
Syr nastrúhame na hrubo a pridáme k zmesi.
Nasypeme múku s práškom do pečiva.
Olej a vajíčka vmiešame až nakoniec a všetko dobre premiešame.
Plech si vymastíme a posypeme múkou. Vzniknuté cesto vylejeme rovnomerne na takto pripravený plech.
Dáme piecť do rozohriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Podávame so zeleninou, zeleninovým šalátom, alebo len taký samotný.
Dobrú chuť vám prajem😊