Patizónový koláč na slano

kolaz z patizonu

Patizón je zdravou zeleninou, ktorá má málo kalórií.

Pomôže vám udržať si váhu, alebo schudnúť, ak máte pár kíl navyše.
Je plný minerálnych látok ako sú draslík, vápnik, alebo sodík a preto pomáha aj pri liečbe zdravotných problémov so srdcom, alebo ľadvinami.

Potrebujeme:

1 patizón
3 vajcia
½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
1 šálka špaldovej polohrubej múky
½ šálky olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
soľ
majorán
mletý kmín
petržlenovú vňať posekanú na drobno
1 prášok do pečiva

Postup:

Najskôr si ošúpeme patizón, dáme preč jadierka a ostrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k patizónu. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať.

Syr nastrúhame na hrubo a pridáme k zmesi.

Nasypeme múku s práškom do pečiva.

Olej a vajíčka vmiešame až nakoniec a všetko dobre premiešame.

Plech si vymastíme a posypeme múkou. Vzniknuté cesto vylejeme rovnomerne na takto pripravený plech.

Dáme piecť do rozohriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Podávame so zeleninou, zeleninovým šalátom, alebo len taký samotný.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>