Polievka z hokkaido tekvice

polievka hokaido

Tekvica hokkaido je plná betakaroténu a je výborným riešením, ako dodať do tela vitamín A v prírodnej forme, obsahuje luteín a zeaxatín, ktoré úžasne pôsobia na naše oči.
Tekvica je plná minerálnych látok a vlákniny, je vhodná aj pre diabetikov a má nízky obsah kalórií.

Príprava polievky je veľmi jednoduchá a najlepšie je, ak tekvicu neošúpete, ale ju uvaríte, alebo opečiete aj so šupkou. Zbytočne by ste prišli o dôležité vitamíny a minerály, ktoré sa nachádzajú v šupke.

Potrebujeme:

1 tekvicu hokkaido
kurací vývar
kúsok zázvoru
trochu korenia kari, alebo kurkumu
muškátový oriešok
kokosové mlieko
soľ
mleté čierne korenie
tekvicové semienka

Príprava:

Tekvicu hokkaido si nakrájame na kocky. Vložíme ju do kuracieho vývaru a varíme približne 30 minút do mäkka.
Takto pripravenú polievku rozmixujeme na jemno v mixéri.

Pridáme trošku nastrúhaného zázvoru, muškátový oriešok a kurkumu, alebo kari korenie. Osolíme a okoreníme.
Na záver pridáme kokosové mlieko.


Polievku servírujeme s nasucho opraženými tekvicovými semienkami, kto má rád – pridá si kyslú smotanu, alebo si vrch pokvapkáme tekvicovým olejom.

Štítky:
Tatiana Benčeková
Certifikovaná koučka menopauzy, odborníčka na holistickú výživu, aromaterapeutka a terapeutka duše. Komplexne a profesionálne sprevádza ženy na ceste k lepšiemu zdraviu, vnútornej rovnováhe a životnej spokojnosti. Autorka úspešných e-bookov o hormonálnom zdraví, výžive, aromaterapii a osobnom raste - Mega balíček e-bookov s bonusmi. Veľa zaujímavých ekníh nájdete v tejto knižnici Tatianina knižnica. Tatiana učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiane nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>