Polievka z hokkaido tekvice

polievka hokaido

Tekvica hokkaido je plná betakaroténu a je výborným riešením, ako dodať do tela vitamín A v prírodnej forme, obsahuje luteín a zeaxatín, ktoré úžasne pôsobia na naše oči.
Tekvica je plná minerálnych látok a vlákniny, je vhodná aj pre diabetikov a má nízky obsah kalórií.

Príprava polievky je veľmi jednoduchá a najlepšie je, ak tekvicu neošúpete, ale ju uvaríte, alebo opečiete aj so šupkou. Zbytočne by ste prišli o dôležité vitamíny a minerály, ktoré sa nachádzajú v šupke.

Potrebujeme:

1 tekvicu hokkaido
kurací vývar
kúsok zázvoru
trochu korenia kari, alebo kurkumu
muškátový oriešok
kokosové mlieko
soľ
mleté čierne korenie
tekvicové semienka

Príprava:

Tekvicu hokkaido si nakrájame na kocky. Vložíme ju do kuracieho vývaru a varíme približne 30 minút do mäkka.
Takto pripravenú polievku rozmixujeme na jemno v mixéri.

Pridáme trošku nastrúhaného zázvoru, muškátový oriešok a kurkumu, alebo kari korenie. Osolíme a okoreníme.
Na záver pridáme kokosové mlieko.


Polievku servírujeme s nasucho opraženými tekvicovými semienkami, kto má rád – pridá si kyslú smotanu, alebo si vrch pokvapkáme tekvicovým olejom.

Štítky:
Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>