Ryby obsahujú kvalitné bielkoviny, jód, mnoho vitamínov a minerálov. A k tomu ešte dôležitý vitamín D a omega–3 mastné kyseliny, ktoré sú potrebné pre mozog a oči. Je dokázané, že ľudia, ktorí jedia veľa rýb, majú viac šedej hmoty, ktorá riadi pamäť a emócie.
Tak prečo si ich nedopriať?
Uvarte si tieto filety, jednoduchý recept, ktorý vás zasýti a určite z neho nepriberiete.
Potrebujeme:
4 filety z tresky
citrónovú šťavu
Ghí maslo
zeleninový vývar
soľ
čierne korenie
korenie Garam Masala
nasekanú petržlenovú vňať
Postup:
Rybie filety si rozmrazíme, opláchneme a posolíme.
Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme korením.
Na panvici si rozpustíme Ghí maslo a rybu z obidvoch strán osmažíme.
Podlejeme zeleninovým vývarom a podusíme asi 10 minút.
Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s dusenou zeleninou, alebo šalátom.
Dobrú chuť vám prajem