Rýchly cviklový boršč

cviklovy borsc

Cvikla je bohatá na kremík a kyselinu listovú.
Kremík sa v tele podieľa na podpore vápnika, ktorý je dôležitým prvkom pre vaše kosti a kĺby. Vďaka nemu máte krásne vlasy a postará sa ja o nádhernú pleť.

Okrem týchto živín je plná draslíka, vápnika a sodíka.

Cvikla sa postará o detoxikáciu vášho tela odstráni z neho všetky toxíny. Jej konzumáciou si podporíte mikrobióm a upravíte si trávenie.

V tejto kombinácii má výbornú chuť.

Potrebujeme:

½ hlávky bielej kapusty
1 menší kaleráb
2 mrkvy
2 menšie cvikly
1 cibuľu
1 cesnak
Ghí maslo
vetvičku rozmarínu
soľ
1 bobkový list
bylinky

Postup:

V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a na drobno nakrájanú cibuľu a chvíľu opražíme.
Kapustu si nakrájame na drobno. Kaleráb, mrkvu a cviklu si ošúpeme a tiež ich pokrájame na drobné kúsky.

Nakrájanú zeleninu pridáme k cibuli, chvíľu opražíme a zalejeme vodou, tak aby zakrývala zeleninu.

Osolíme, pridáme bobkový list a vetvičku rozmarínu. Varíme asi 30 minút, kým nám zelenina zmäkne.

Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak.

Podávame s nasekanými bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>