Rýchly ríbezľový koláč s posýpkou

ribezlovy kolac s posypkou fb

Aj vám sa urodilo veľa ríbezlí a keď ste ich spracovali – uvarili džem, zamrazili a rozdali všetkým okolo, ešte vám ich aj tak ostalo dosť?
Upečte si tento zaujímavý koláčik. Jeho príprava vám nezaberie veľa času.
Bude vám chutiť, uvidíte, že sa po ňom len tak zapráši.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, ja používam špaldovú
1 hrnček trstinového cukru
2 dcl oleja
2,5 dcl mlieka
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 PL kakaa
trochu mletých orechov
ríbezle

Postup:

Múku zmiešame s cukrom a pridáme olej. Z tejto zmesi si odoberieme hrnček, použijeme ju na konci na posýpku.

Pridáme vajíčka, kakao, mleté orechy a mlieko. Všetko poriadne premiešame. Ak sa vám zdá cesto husté, môžete doliať trochu mlieka.

Nakoniec pridáme preosiaty prášok do pečiva. A zľahka pomiešame.

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech.

Na vrch poukladáme ríbezle a posypeme posýpkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>