Rýchly ríbezľový koláč s posýpkou

ribezlovy kolac s posypkou fb

Aj vám sa urodilo veľa ríbezlí a keď ste ich spracovali – uvarili džem, zamrazili a rozdali všetkým okolo, ešte vám ich aj tak ostalo dosť?
Upečte si tento zaujímavý koláčik. Jeho príprava vám nezaberie veľa času.
Bude vám chutiť, uvidíte, že sa po ňom len tak zapráši.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, ja používam špaldovú
1 hrnček trstinového cukru
2 dcl oleja
2,5 dcl mlieka
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 PL kakaa
trochu mletých orechov
ríbezle

Postup:

Múku zmiešame s cukrom a pridáme olej. Z tejto zmesi si odoberieme hrnček, použijeme ju na konci na posýpku.

Pridáme vajíčka, kakao, mleté orechy a mlieko. Všetko poriadne premiešame. Ak sa vám zdá cesto husté, môžete doliať trochu mlieka.

Nakoniec pridáme preosiaty prášok do pečiva. A zľahka pomiešame.

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech.

Na vrch poukladáme ríbezle a posypeme posýpkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>