Rýchly ríbezľový koláč s posýpkou

ribezlovy kolac s posypkou fb

Aj vám sa urodilo veľa ríbezlí a keď ste ich spracovali – uvarili džem, zamrazili a rozdali všetkým okolo, ešte vám ich aj tak ostalo dosť?
Upečte si tento zaujímavý koláčik. Jeho príprava vám nezaberie veľa času.
Bude vám chutiť, uvidíte, že sa po ňom len tak zapráši.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, ja používam špaldovú
1 hrnček trstinového cukru
2 dcl oleja
2,5 dcl mlieka
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 PL kakaa
trochu mletých orechov
ríbezle

Postup:

Múku zmiešame s cukrom a pridáme olej. Z tejto zmesi si odoberieme hrnček, použijeme ju na konci na posýpku.

Pridáme vajíčka, kakao, mleté orechy a mlieko. Všetko poriadne premiešame. Ak sa vám zdá cesto husté, môžete doliať trochu mlieka.

Nakoniec pridáme preosiaty prášok do pečiva. A zľahka pomiešame.

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech.

Na vrch poukladáme ríbezle a posypeme posýpkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>