Vedeli ste, že sušené paradajky obsahujú oveľa viac lykopénu ako čerstvé? Lykopén je silným antioxidantom, ktorý blahodarne pôsobí na váš organizmus a je výbornou prevenciou pred rakovinou.
V sušených paradajkách sa nachádza mnoho vitamínov a minerálov, hlavne draslík, vápnik, magnézium a železo. Preto, ak ich máte radi, určite si nimi obohaťte jedálniček.
Tento šalát je na prípravu jednoduchý a môžete si ho dať ako ľahký obed, alebo večeru.
Potrebujeme:
5 lístkov šalátu/môže byť lollo, alebo hlávkový, prípadne ľadový šalát/
5 sušených paradajok
100 g tvrdého syra
2 vajcia
soľ
čierne korenie
citrónová šťava
1 strúčik cesnaku
1 grécky jogurt
bylinky
Postup:
Šalát si umyjeme a osušíme, potrháme ho na menšie kúsky a dáme do misky.
Pridáme nakrájané sušené paradajky a kúsky tvrdého syra.
Osolíme a okoreníme.
Z vajec si na panvici urobíme omeletu a rozkrájame ju na štvrťky.
Grécky jogurt vymiešame so soľou, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom.
Šalát ozdobíme omeletou a gréckym jogurtom.
Na vrch dáme na jemno nakrájané bylinky.
Dobrú chuť vám prajem😊