Paradajky majú veľmi málo kalórii, o to bohatšie sú na vitamíny, hlavne vitamíny C, K1, B9 a draslík, ktorý sa postará o vaše srdce.
Tepelne spracované paradajky obsahujú veľké množstvo lykopénu, ktorý je silným antioxidantom. Postarajú sa o vaše srdce a sú dobrou prevenciou pred rakovinou.
Kapsaicín, ktorý sa nachádza v chilli papričkách má tiež liečivé účinky – podporí váš metabolizmus a dokáže zmierniť bolesti.
Tento recept vznikol pôvodne zo špagiet aglio oglio, ktoré som pripravovala často. Vždy mi tam ešte niečo chýbalo, a keď som pridala paradajky, boli špagety dokonalé. Vyskúšajte.
Potrebujeme:
400 g špagiet
4 paradajky
2 chilli papričky
strúhaný parmezán
soľ
čierne korenie
olivový olej
pažítku, alebo žeruchu
Príprava:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, najlepšie al dente, aby neboli rozvarené.
Na panvicu dáme olej, chilli papričky pokrájané nadrobno a prelisovaný cesnak a chvíľu opražíme.
Vložíme precedené cestoviny a krátko pomiešame.
Na druhej panci si zohrejeme olej a vložíme nakrájané paradajky, osolíme a okoreníme. Chvíľu ich podusíme do mäkka.
Na tanier dáme cestoviny a vrch ozdobíme paradajkami a nasekanou pažítkou, alebo žeruchou.
Aby boli chute dokonalé pridáme strúhaný parmezán.
Dobrú chuť vám prajem