Špenátový koláč

spenatovy kolac

Špenát ma vysoký obsah vlákniny, ktorý prospeje vášmu tráveniu.

Je zeleninou bohatou na mnohé živiny. Vysoký obsah karotenoidov, vitamínu C a K, železa a vápnika z neho robia vitamínovú bombu.

Určite ste si špenát pripravovali na mnoho spôsobov, ak nepoznáte tento recept, ktorý je u nás veľmi obľúbený, hneď si ho zamilujete.

Tento koláčik je nenáročný na prípravu a bude vám chutiť.

Potrebujeme:

250 g mrazeného špenátu
2 vajcia
2 lyžice hladkej špaldovej múky
100 g strúhaného tvrdého syra
soľ
1/2 kypriaceho prášku na pečenie

spenat

Príprava:

Špenát si rozmrazíme a osolíme, pridáme žĺtka, múku a tvrdý syr.

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do vzniknutého špenátového cesta. Nakoniec pridáme kypriaci prášok na pečenie.

Zmes dáme do sklenenej nádoby na pečenie, ktorú sme predtým vymastili, alebo na plech, ktorý sme pokryli papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180°C.

Pred vytiahnutím z rúry vyskúšajte so špáradlom, či je cesto dobre prepečené.

Ku koláču si môžete pripraviť zeleninový šalát, alebo nakrájať rôzne druhy zeleniny.

Dobrú chuť vám prajem:)

Tatiana Benčeková
Certifikovaná koučka menopauzy, odborníčka na holistickú výživu, aromaterapeutka a terapeutka duše. Komplexne a profesionálne sprevádza ženy na ceste k lepšiemu zdraviu, vnútornej rovnováhe a životnej spokojnosti. Autorka úspešných e-bookov o hormonálnom zdraví, výžive, aromaterapii a osobnom raste - Mega balíček e-bookov s bonusmi. Veľa zaujímavých ekníh nájdete v tejto knižnici Tatianina knižnica. Tatiana učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiane nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>