Tilapia s makadamiovými orieškami a mandľami

ryba tilapia s makadamovymi orieskami

Rybie mäso je veľmi výživné a hlavne ľahko stráviteľné. Mäso rýb obsahuje omega-3 mastné kyseliny.

Ryby obsahujú málo kalórií, takže vás dokonale zasýtia, ale pomôžu vám udržať si štíhlu líniu.


Makadamiové oriešky sú výnimočné tým, že sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov. Tieto oriešky obsahujú vápnik, železo, draslík a selén. Dokážu zlepšiť vaše trávenie, podporia váš imunitný systém a budete mať pevné kosti, krásne vlasy a nechty.


A tu je recept ako si pripravíte tilapiu.

Potrebujeme:

4 filety z tilapie
Ghí maslo, alebo olej
Soľ
Čierne korenie
Citrónovú šťavu
Med
Makadamiové orechy
Mandle

Príprava:

Filety si posolíme a okoreníme. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť.
Zapekaciu misu si potrieme Ghí maslom a vložíme do nej filety.

Mandle a makadamiové orechy postrúhame nahrubo. Pridáme med a rozpustený kúsok Ghí masla a premiešame.
Takto pripravenou zmesou polejeme filety a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme približne 25 minút pri teplote 180°C.


Podávame so zeleninou, môžete si pridať ryžu, alebo kváskový chlebík.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>