Vedeli ste, že karfiol má nízku kalorickú hodnotu, čo znamená, že je vhodný pre všetkých, ktorí chcú schudnúť, alebo si udržať váhu?
Karfiol je zdrojom viacerých dôležitých vitamínov a minerálov, vrátane vitamínu C, vitamínu K, vitamínu B6, kyseliny listovej, draslíka a mangánu.
V kombinácii s tofu z neho vyčaríte rýchly obed, alebo večeru.
Pripravte si tento zaujímavý recept, jeho príprava vám nezaberie veľa času a budete prekvapené zaujímavou chuťou.
– 1 šálka karfiolovej ryže
– 1tofu, nakrájané na kocky
– 1 lyžička olivového oleja
– 2 lyžičky arašidového masla
– 1 lyžička čerstvého nasekaného koriandra
– 2 lyžičky sezamového oleja
– 2 lyžičky tamari
– 1 lyžička sezamových semienok
– Soľ
1. Prebytočnú tekutinu z tofu sceďte a nakrájajte ho na malé kocky.
2. V mise zmiešajte arašidové maslo, sezamový olej, tamari, soľ. Pridajte tofu, premiešajte a nechajte marinovať.
3. Nasekaný karfiol vložte do kuchynského robota a mixujte ho, kým nedosiahnete konzistenciu ryže.
4. V nepriľnavej panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte karfiolovú ryžu a opekajte za stáleho miešania 3-5 minút, potom ju vyberte z panvice a odstavte.
5. Do tej istej panvice pridajte tofu s omáčkou z arašidového masla a opekajte ich 2-3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté, chrumkavé a na okrajoch zhnednuté.
6. Chrumkavé kocky tofu, s karfiolovou ryžou vložte do misky.
Na záver všetko posypeme sezamovými semienkami a čerstvým nasekaným koriandrom.
Vychutnajte si tento chutný a zdravý pokrm!