Zapekaná cuketa s mozzarellou

cuketovy kolac s mozzarellou

Varené cukety majú veľký obsah vitamínu A a množstvo minerálov a vitamínov. Cukety podporujú zdravé trávenie vďaka veľkému obsahu vody a vlákniny. Ak máte problémy s očami, vitamíny A , C a luteín a zeaxantín, ktoré sa v cukete nachádzajú, vám pomôžu k zdravému zraku.

Chcete schudnúť? Doprajte si cuketu. Má veľmi málo kalórií a dokáže vás zasýtiť na dlhú dobu.

Táto zapekaná cuketa je výborným a chutným jedlom na obed, alebo večeru.

nastruhana cuketa

Potrebujeme:

1 cuketu
2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice múky z ovsených vločiek
2 strúčiky cesnaku
2 paradajky
1 mozzarellu
žeruchu
kokosový olej

Postup:

Cuketu si umyjeme, ale nešúpeme.

Nastrúhame ju a posolíme. Necháme ju chvíľu odležať, aby pustila šťavu.

Po chvíľke všetku šťavu vytlačíme a pridáme soľ, korenie, vajíčka a múku z ovsených vločiek.

Pretlačíme cesnak a všetko dobre premiešame.

Zapekaciu misku si potrieme kokosovým olejom a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Vyberieme z trúby a navrch poukladáme na drobno nakrájané paradajky a na kolieska nakrájanú mozzarellu a dáme zapiecť ešte na 10 minút.

Posypeme žeruchou.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>