Zapekaný ružičkový kel

Ružičkový kel je bohatý na vitamín K, ktorý hrá dôležitú úlohu pri zrážaní krvi a je veľmi potrebný pre zdravie kostí. Obsahuje okrem mnohým vitamínov a minerálov veľa vitamínu C a vlákninu, ktorá sa postará o správne trávenie.

Pripravuje sa veľmi jednoducho a môžete si ho dopriať ako hlavné jedlo, alebo v podobe rôznych príloh.

Zapekaný kel je chutný a ak chcete, aby bola vaša strava vyvážená, konzumácia tejto zeleniny bude mať vynikajúci vplyv na vaše zdravie.

 

ruzickovy kel

Potrebujeme:

500 g ružičkového kelu
1 ks veľký biely jogurt
2 ks vajcia
10 g strúhaný tvrdý syr, alebo 1 mozzarellu
Ghí maslo, alebo olej
soľ
čierne korenie
pažítku, alebo žeruchu

 

Postup:

Kel si očistíme a umyjeme, nakrájame si ho na polovičky. Vložíme ho do vriacej vody a varíme približne 5 minút. Vodu zlejeme a kel necháme vychladnúť.

Zapekaciu misku potrieme ghí maslom, alebo olejom a vložíme do nej pripravený kel. Posolíme a okoreníme.

Biely jogurt, vajcia a strúhaný syr vložíme do nádobky, v ktorej všetko poriadne premiešame.

Takto pripravenú zmes nalejeme na kel a dáme zapiecť do vyhriatej rúry približne na 30 minút pri teplote 180°C.

Na tanieri si zapekaný kel ozdobíme nakrájanou pažítkou, alebo žeruchou.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo zemiakmi.

 

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>