Zemiaky zapečené s gréckym jogurtom

zapecene zemiaky s vajickom

Niektoré jedlá sú veľmi jednoduché, ale chutia výborne. K takýmto patria aj tieto zemiaky, máte ich pripravené rýchlo a môžete si ich uvariť na obed, či večeru.

Výborné sú so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.

Potrebujeme:

4 zemiaky
2 vajcia
1 grécky jogurt
soľ
bylinky: žerucha, koriander, alebo petržlenová vňať
Ghí maslo, alebo olivový olej

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Zapekaciu misku si potrieme Ghí maslom, alebo olejom.

Poukladáme do nej zemiaky a osolíme.

Jogurt zmiešame s vajcami a polejeme ním zemiaky.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút.

Na tanieri si ich ozdobíme posekanými bylinkami.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

 

 

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>