Niektoré jedlá sú veľmi jednoduché, ale chutia výborne. K takýmto patria aj tieto zemiaky, máte ich pripravené rýchlo a môžete si ich uvariť na obed, či večeru.
Výborné sú so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.
Potrebujeme:
4 zemiaky
2 vajcia
1 grécky jogurt
soľ
bylinky: žerucha, koriander, alebo petržlenová vňať
Ghí maslo, alebo olivový olej
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Zapekaciu misku si potrieme Ghí maslom, alebo olejom.
Poukladáme do nej zemiaky a osolíme.
Jogurt zmiešame s vajcami a polejeme ním zemiaky.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút.
Na tanieri si ich ozdobíme posekanými bylinkami.
Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.
Dobrú chuť vám prajem😊