Hrušky sú plné vitamínov, hlave vitamínu C a sú bohaté na meď a draslík. Podporia peristaltiku čriev vďaka vláknine, ktorú obsahujú. Sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré vás dokážu chrániť pred chorobami a pomôžu zmierniť zápal.
Jedzte ich aj so šupkou, pretože tam sa nachádza najviac živín.
Tento jednoduchý recept máte pripravený rýchlo a vďaka medu si uspokojíte chute na sladké.
Potrebujeme:
2 hrušky
mletú škoricu
kokosový olej
na hrubo pomleté vlašské orechy
med
Príprava:
Hrušky si rozkrojíme na polovice. Vyberieme jadrovník. Ak chcete môžete si ich ošúpať, ja ich pripravujem aj so šupkou.
Zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom a do nej si poukladáme pripravené hrušky.
Potrieme ich medom a zľahka posypeme mletou škoricou. Na vrch dáme na hrubo pomleté vlašské orechy.
Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 180°C.
Hrušky by mali zmäknúť.
Poukladáme ich na tanier a na každú dáme ešte trochu medu, prípadne javorový sirup.
Hrušky servírujeme teplé.
Dobrú chuť vám prajem.